Kaitseminister Erna retke avamisel: pidage meeles kõrgemat eesmärki

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna retke avadessant Kolga lahes möödunud aastal.
Erna retke avadessant Kolga lahes möödunud aastal. Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles täna luurevõistlust «Erna retk» Tallinnas Jüriöö pargis avades, et heaks sõduriks teeb kõrgem eesmärk.

Aaviksoo ütles oma kõnes, et Erna retk liidab sõpradena nii kaitseväelased, kaitseliitlased kui välismaalt osalema tulnud sõjamehed.

«Parimad sõdurioskused toob esile pühendumine kõrgemale eesmärgile, kui seda on pelgalt osalemine võistlusel. Algupärase Erna retke ennastsalgavat missiooni korrates peavad osalejad vastu võtma väljakutse, mis eeldavad raskel rajal hakkamasaamist, kasutades selleks lihtsaid vahendeid ning eelkõige oma nutti ning füüsilist ja vaimset vastupidamist," rõhutas kaitseminister.

«Seda pühendumist kõrgemale eesmärgile kandis endas ka omaaegne Erna rühm, mis 68 aasta eest Punaarmee poolt okupeeritud Eestis maabus,» lisas Aaviksoo.

Kaitseminister andis tänasel avarivistusel ka võistluste «Mini-Erna» ja «Ernake» võitnud noorkotkastele ja kodutütardele üle Erna Seltsi medalid.

Eile õhtul pani kaitseminister Aaviksoo pärja Kautla 1941. aasta veretöös mõrvatud kohalike elanike lahingutes hukkunud sõjaväelaste memoriaalile.

1994. aastast korraldatav Erna retk on maailma üheks pikimaks ja raskeimaks sõjalis-sportlikuks luurevõistluseks, millega mälestatakse ka Erna luuregrupi tegevust 1941. aastal.

Tänavu võistleb 25 võistkonda, sealhulgas välisvõistkonnad Hollandist, Taanist, Soomest ja Saksamaalt.

Võistlus algab täna pärastlõunal tavapärase dessandiga Salmistu randa ja lõpeb laupäeva hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles