Erna matk paneb harrastajad proovile

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna matk toimub samaaegselt Erna retkega.
Erna matk toimub samaaegselt Erna retkega. Foto: Mihkel Maripuu

Paralleelselt Erna retkega toimub juba kümnendat korda üheks Eesti raskemaks peetav Erna matk, kus tänavu osaleb 23 võistkonda.

Eesti Skautide Ühingu poolt korraldatav järjekorras kümnes Erna matk stardib nagu Erna retkki täna õhtul ja lõpeb laupäeva hommikul.

Esimestena lähevad Järva ja Harjumaa piirilt, Mustla-Nõmme lähistelt teele kõige raskema, ligi 70 km pikkuse matkaraja valinud kaheksa võistkonda. Reede varahommikul alustavad matka ka teised võistlejad.

Matka tegevus toimub enam kui 200 ruutkilomeetril ja valdav osa matkast tuleb läbida mööda väikeseid metsaradu või ise kompassi abil kõige kiiremat teed otsides.

Lisaks paarile skautidest koosnevale võistkonnale moodustavad enamuse Erna matkal osalejatest matkahuvilised mitmelt poolt Eestist. Kokku on registreerunud ligi 150 osalejat, kes kuuluvad 34 võistkonda.

Kui kümme aastat tagasi toimunud esimene Erna matk oli ühes raskusastmes ja üsna kergete ülesannetega, siis aastate jooksul on matk läbinud olulise arengu ja seda nii matkaradade valikuvõimaluste kui matkal sooritamist ootavate ülesannete raskuse osas.

Sellel aastal ootab matkalisi ees kolmes raskusastmes matkarada ning kuni kümme kontrollpunkti, kus pannakse proovile matkaliste võime keerulistes oludes hakkama saada, nutikus ning meeskonnatöö oskused.

Raskeimal rajal osalejaid ootab ees vastutegevus, mille kaitserõngast läbimurdmiseks tuleb võistlejal üles näidata luuramis- ja maskeerumisoskusi.

Erna matka korraldav Eesti Skautide Ühing on üleriigiline noorteorganisatsioon, mille liikmeskond ületab tuhande. Erna matk saab teoks tänu ligi 100 skaudi ja skaudisõbra vabatahtlikule panusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles