Mihkel Poll võistleb EBU talentide konkursil

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Mihkel Poll on esimene eestlane, kes osaleb üle-euroopalisel raadiokonkursil «New Talent 2005».
Pianist Mihkel Poll on esimene eestlane, kes osaleb üle-euroopalisel raadiokonkursil «New Talent 2005». Foto: Postimees.ee

Sel reedel võistleb 19-aastane pianist Mihkel Poll Bratislavas Euroopa Ringhäälingute Liidu raadiokonkursi «New Talent 2005» poolfinaalis. Võistluse kannab üle Klassikaraadio.

Täna Slovakkiasse sõitev Mihkel Poll on õppinud Tallinna Muusikakeskkoolis Maigi Pakri ja professor Ivari Ilja juures ning on praegu Eesti Muusikaakadeemia tudeng.

Mullu võitis ta Eesti noorte interpreetide konkursi «Con Brio» ja esimese preemia Rina Salo Gallo konkursil Itaalias. Poll esineb kaheksa võistleja hulgas eelviimasena ning mängib Chopini «Ballaadi nr 4 f-moll» ja kaks György Ligeti etüüdi.

Üks konkurent loobus

Oma maa esindajad saadab konkursile iga EBU liikmesraadio ise, valides välja kuni kaks salvestust.

Nende hulgast valib raadiotoimetajate žürii välja poolfinalistid. Sel aastal osales võistlusel 21 muusikut kaheteistkümnest riigist.

Esimest korda konkursi ajaloos pääsesid teise vooru ka Eesti esindajad Mihkel Poll ja sopran Alfia Kamalova. Viimane loobus paraku osalemisest seoses esietendusega Vanemuises. Konkurssi «New Talent» korraldab Euroopa Ringhäälingute Liit koos rahvusvahelise muusikanõukoguga juba alates 1969. aastast. Raadiokonkursiga julgustatakse noori muusikuid esinema suure kuulajaskonna ees.

Vaid kolm saab finaali

Alates 2003. aastast toimub konkurss «New Talent» Slovakkias. Mullu võitis konkursi šveitsi viiuldaja Patricia Kopatšinskaja, 2003 oli võitja Penguin Quartet Tšehhist.

Teise vooru esinejate seast valib žürii välja kolm, kes pääsevad finaalkontserdile, kus muusikud esinevad koos Slovakkia Raadio sümfooniaorkestriga Slovakkia Filharmoonias. Otseülekanne raadiokonkursi «New Talent 2005» poolfinaalist algab Klassikaraadios 30. septembril kell 18.

Võistluse finaali kuuleb samuti Klassikaraadio otse-eetris esmaspäeval, 3. oktoobril kell 21.

Raadiokonkursi poolfinalistid

Vincent Boucher – orel, Kanada

Marina Chice – viiul, Prantsusmaa

Ryszard Groblewski – alt, Poola

Vilem Veverka – oboe, Tšehhi

Dalibor Karvay – viiul, Slovakkia

Dilyana Slavova – viiul, Bulgaaria

Oscars Petrauskis – saksofon, Läti

Mihkel Poll - klaver, Eesti

Allikas: Eesti Raadio

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles