Erna retkel võistlevad sel aastal nii naised kui mehed

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna retkest osavõtjad maabuvad Salmistu rannas.
Erna retkest osavõtjad maabuvad Salmistu rannas. Foto: Toomas Huik

Täna algas sõjalis-sportlik võistlus Erna retk, mis traditsiooniliselt alati ka vene meedia tähelepanu pälvib. Möödunud aastal väitis vene meedia, et tegemist on SS-laste kokkutulekuga.


150 sõdurit 34s meeskonnas kehastuvad Erna grupiks, mis algselt 1941. aasta suvel dessandi ajal punaväe tagalasse Salmistus tungisid. Hiljem liitus luuregrupp muu lahingutegevusega Eestis, vahendas Reporter.ee.

Sellest maailma ühest raskemast sõjalis-sportmängust võtavad osa meeste kõrval ka sel aastal naised.

Kohal oli ka Vene telekanali Pervõi Baltiiski Kanal telekaamera. Kuigi idanaabrid on Erna retke nimetanud fašistlikuks kooskäimiseks, kus tähistatakse natsi-Saksamaa võimsust ning on ohuks demokraatlikule Euroopale, siis eestlasi see jutt ei huvita.

«Seda väidet ei ole isegi mõtet kommenteerida,» ütles Erna seltsi president Meelis Rätsep. «Meil on vaba maa, vaba rahvas, igaüks võib väita, mida ta tahab.»

Õiged sõdurid ei ole lasknud ennast laimamisest segada ning naudivad Erna retke täiel rinnal.

Täna alanud Ernal oli võistlejaid, kes on osalenud kõigil eelmistel Ernadel, kuid ka neid, kes proovivad alles esimest korda.

Kuigi Erna retkel kasutatakse tulistamiseks paukpadruneid, annab see sõdurite sõnul sama tunde nagu päris sõjas.

Rahvale selline paugutamine meeldib. Plahvatuste ja kuulivalangute all jooksvaid sõdureid oli vaatama kogunenud üle paarisaja huvilise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles