Päästeteenistus saab uued moodsad paakautod

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kiirsekkumis-tulekustutusauto
Uus kiirsekkumis-tulekustutusauto Foto: Päästeamet

Päästeteenistus saab täna esimese moodsa kiirsekkumis-tulekustutusauto. Kokku ostetakse kuus uut paakautot, mis lähevad tööle päästekeskustesse üle Eesti.

Euroopa Regionaalarengu Fondi projekti raames soetatakse kuus paakautot Scania Wawrzaszek, mis lähevad maksma ligikaudu 32,3 miljonit krooni. Sellest 15 protsenti tasub riik.

Uued paakautod on võrreldes varasemate mudelitega tõhusamad ja turvalisemad. Autod võimaldavad sündmuskohale transportida 9500 liitrit kustutusvett ja 1000 liitrit vahuainet. Auto pumbasüsteem suudab minutis pumbata 4000 liitrit kustutusvett.

Paakauto on varustatud suure tootlikkusega veemonitori ja vihmutussüsteemiga, mis võimaldavad teha kiireid kustutustöid. Lisaks on varustuses 10 000-liitrine veebassein.

Alates 1991. aastast on need esimesed paakautod, mis ostetakse päästeteenistusele uuena - seni on komandodele ostetud kasutatud ja ümberehitatud masinaid.

Uued paakautod lähevad päästekeskuste kasutusse üle Eesti, täna üle antav auto hakkab tööle Kohtla-Järve komandos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles