Männiku karjäärist võib saada sõudekanaliga puhkeala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastakümneid vindunud idee rajada Tallinna külje alla Männiku karjääri täismõõdus sõudekanal hakkab lõpuks ilmet võtma, kirjutab Eesti Ekspress.

Eesti Sõudeliidu esindaja Robert Väli sõnul on Saku vallal kindel soov kujundada Männiku karjäärist puhkeala ja selle raames võib teostuda sõudjate ammune kanaliunistus.

«Septembri lõpus käisime grupi sõudmistegelinskitega kohapeal mälu värskendamas, sealhulgas Jüri Jaansoni, Rein Kilgi ja Jaan Tultsiga,» rääkis Väli.

Tema sõnul sobiks sõudjatele Männiku karjäär suurepäraselt, sest sinna mahuks rahvusvahelistele standarditele vastav 2300 m pikkune võistluskanal ning siis saaks ka Eestis hakata korraldama rahvusvahelise taseme võistlusi.

Harku järvel, kus praegu tegutseb pealinna sõudebaas, on võistluskanali pikkus vaevu üle kilomeetri. Küsimusele, kas Harku sõudebaas koliks siis tulevasele Männiku puhkealale, vastas Väli, et pigem peaks Tallinna-suuruses linnas olema kaks sõudebaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles