Koolid saavad näpunäited käitumishäiretega noorte ohjamiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erikooli kartser.
Erikooli kartser. Foto: Priit Simson

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas kinnitas tegevuskava, mis keskendub noorte käitumishäirete varajasele märkamisele ja asjakohasele sekkumisele juba tekkinud probleemide korral.

Tegevused puudutavad käitumishäiretega noori tavakoolides, alaealiste komisjoni saadetud noori ja kasvatuse eritingimusi vajavate õpilaste koolides õppivaid noori, samuti lapsevanemaid ning noortega töötavaid spetsialiste, teatas haridusministeerium.

«Et lapsed ei satuks erikooli, tuleb neil pidevalt pilk peal hoida, nende energiat ja andeid suunata ning neile väljendusvõimalusi anda. Kui probleemsete lastega tegeletakse neile sobivaimal viisil, on võimalik ennetada konflikte ühiskonnas ning kuritegevuse kasvu,» ütles minister Tõnis Lukas.

Uue kava kohaselt muudetakse käitumishäiretega tegelemine tavakoolis tõhusamaks, samuti on kirja pandud suunised juba probleemidesse sattunud noorte aitamiseks.

Kavas on erikoolide sisuline arendamine ja hoonete, õpikeskkonna uuendamine Tapal ja Kaagveres.

Alaealiste komisjonide töös ühtlustatakse menetluspraktika ning parandatakse mõjutusvahendite kättesaadavust ja kvaliteeti, mida alaealiste komisjonid saavad õigust rikkunud noortele kohaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles