Liiklusrikkujaid jahivad erariides politseinikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel on palju ohtlikke jalakäijate ülekäike.
Lasnamäel on palju ohtlikke jalakäijate ülekäike. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinlase kahtlus, et politsei lasi tuttaval naisel esmaspäeval Lasnamäel ülekäigurajal rikkumisi provotseerida, osutus hoopis turvavööde kasutamise fikseerimise liiklusreidiks, kirjutab Risto Berendson ajalehes Postimees.


«Nägin täiesti juhuslikult, kuidas maja juures peatus politseiauto ja tagaistmelt väljus suvistes riietes kaunitar,» kirjeldas anonüümsust soovinud pealtnägija Kärberi 28 ees esmaspäeval toimunut. «Mõtlesin algul, et pollarid tõid pruudi koju, aga edasi kulges asi hoopis huvitavalt.»

Pealtnägija sõnul sõitis politseiauto küljenumbriga 3574 käänaku taga asuvasse bussipeatusesse ja sättis end ootele. «Umbes kolmekümneaastane seelikut kandnud naine, kelle nad kohale tõid, hakkas aga edasi-tagasi teed ületama, ja need autod, kes ei suvatsenud teda sebral üle lasta, võeti eemal rajalt maha,» rääkis mees.

Poole tunni jooksul õnnestus tal olla tunnistajaks viiele tabatule. «Iga kord enne rikkuja peatamist jõudis nii üksi kui koos juhuslike inimestega sebral edasi-tagasi kõndinud naine midagi kätte rääkida. Ilmselt oli talle raadiojaam antud, et ta saaks eemal oodanud politseinikke instrueerida.»

Põhja politseiprefektuuri avalike suhete juhi Harrys Puusepa sõnul sai valvas kodanik toimuvast siiski valesti aru. «Ülekäiguraja juures politseiautost väljunud naine oli erariietes politseitöötaja, kes abistas liiklusreidil oma kolleege sellega, et tuvastas turvavööd mitte kasutanud autojuhte ja lasi eemal käänaku taga oodanud kolleegidel rikkujad peatada,» ütles Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles