Katlamajja kerkib pühakoda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Üle nelja aasta on luterikiriku Anseküla Maarja kogudus toimetanud Saaremaal Salmel endises katlamajas ning nüüd on tööd jõudnud nii kaugele, et saab pühapäeval uues pühakojas esimese teenistuse maha pidada.


«Päris valmis pühakoda veel ei ole, usun, et umbes kaks aastat läheb veel, kuid nii palju on tehtud, et saab hakata talitusi läbi viima,» rääkis koguduse õpetaja Anu Konks Oma Saarele.

Konks tänas ka kõiki häid inimesi, kes on neile selle nelja aasta jooksul raha ja muud abi jaganud.

Sel nädalal on tursakirikuks kutsutava pühakoja juures olnud mitmed talgud. Teisipäeval olid ametis koguduse oma liikmed, eile-täna toimetavad seal Noorte Naiste-Noorte Meeste Kristliku Ühingu liikmed, et pühapäevaks hoone ja selle ümbrus puhtaks saada.

Anu Konks ütles, et ehkki sel pühapäeval on hoones juba esimene kontsert-jumalateenistus, tuleb 22. septembril pühakoda sisse õnnistama Saarte praost Veiko Vihuri. Et hoones veel altarit ei ole, saab peapiiskopi õnnistama kutsuda õpetaja sõnul ilmselt kahe aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles