Stabiilsuse asemel kummitab stagnatsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koalitsioonilepet lugedes saab selgeks see, et lõik leppe tuginemise kohta ainult Reformierakonna ja Keskerakonna valimisprogrammile ei pea õnneks paika.

Res Publica valimislubaduste kajastamist koalitsioonilepingust otsides tõdeme, et poolehoiu on saanud paljud meie programmi prioriteetsed punktid.

Nii oleme leppesse sisse saanud nelja aastaga koolide juurde spordiväljakute rajamise, kahel pool Sõpruse silda laiuva Anne kanali ja Emajõe vahelise ala looduskauniks pargiks muutmise, ohutud jalgrattateed nii linnas kui ka Elva, Jõhvi ja Jõgeva suunal linnast väljuvatel teedel, rahvusvahelise lennuliikluse avamine Ülenurmel, linna läbiva valgustatud Emajõe promenaadi rajamine, eakate päevakeskuse rajamine Tammelinna, nüüdisaegse linnaraamatukogu ehitamine, laste sünnitoetuse tõstmine, lasteaiakohtade puudumise probleemi lahendamine, õpilasmalevate traditsioonide jätkamine jne.

Samas on kahetsusvääre, et vähe on tähelepanu pööratud liikluskorralduse probleemide lahendamisele, Ropka silla ehitamist pole endiselt nelja aasta jooksul loota.

Tasuta interneti levi korraldamine terves Tartu linnas on samuti jäänud koalitsioonile üle jõu käivaks.

Jutt osalusdemokraatia suurendamisest linnajuhtimises tundub juba koalitsiooni võimukohtade jaotust silmas pidades natuke ülepaisutatud.

Kui Keskerakond hoolimata volikogu mandaatide arvu suurenemisest saab endale endiselt ainult ühe abilinnapea koha ja opositsiooni erakondadel jääb täita ainult revisjonikomisjoni juhi koht, siis on laialdasest, otsustusprotsessi rohkem erinevate erakondade inimesi kaasava linnavalitsuseni veel pikk tee.

Koalitsiooni moodustumist eelnevalt võimul olnud Reformierakonna ja Keskerakonna vahel ei saa kahjuks pidada sellel valitsemisperioodil enam stabiilsuse märgiks.

Linnas märgatavalt toetust kaotanud Reformierakond läheb sellise tee valikuga selgelt uinutavale stagnatsiooni rajale, mis linna elanikele ei pruugi enam rahulolu pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles