Ühe ööpäevaga uppus neli meest

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järv.
Järv. Foto: Andres Teiss

Eile Eestimaa eri paigus uppunud neljast mehest vähemalt kaks olid napsitanud. Ülejäänute joobeaste on selgitamisel.


Esimese surnukeha tõid päästjad kaldale kella ühe paiku öösel Saarjärvest Põlva vallas Partsi külas.

Ülejäänud kolme uppunu leidmine langes kahe tunni sisse. Kell 17.10 tõid pinnaltpäästjad surnukeha kaldale Jõgevamaal Kasepää külas asuvast tiigist ja kell 18.25 Vihtjärvest Valgamaal Otepää vallas Vana-Otepää külas. Kella 19 paiku toodi uppunu kaldale Viljandimaal Kolga-Jaani vallas Vaibla küla lähedal Võrtsjärvest.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lalli sõnul on nelja juhtumi ühele päevale kogunemine puhas juhus, samuti ei olnud ühegi uppumise taga midagi kriminaalset.

Tema sõnul võib nende juhtumite puhul märgata juba tavapärast mustrit, kus seltskond veekogu ääres pidu peab ja mõni neist ujuma minnes võimeid üle hindab. «Ei maksa ujuma minna purjuspäi. Kui seltskond on järve kaldal ja üks läheb ujuma, siis võiks teised vaadata, et sõber ka tagasi tuleb,» soovitas ta.

Uppunutest vanim oli Jõgevamaalt leitud mees, kes oli sündinud 1945. aastal. Saarjärvest leitu sündis 1961. ja Võrtsjärve uppunu 1963. aastal. Vihtjärve välja toodud mees oli sündinud 1971. aastal.

Juhtumite täpsemad asjaolud on veel selgitamisel - näiteks pole veel selgunud, kas Jõgevamaal ja Põlvamaal uppunud mehed olid kained või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles