Tallinna linnapeaks saab Jüri Ratas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil
Toomas Vitsut Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil Foto: Postimees

(Täiendatud kell 18.38)
Keskerakonna Tallinna nõukogu otsustas Tallinna linnapeakandidaadiks esitada praeguse abilinnapea Jüri Ratase ja volikogu esimehe kandidaadiks ka praegu sel kohal oleva Toomas Vitsuti.

Linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni juhiks saab Elmar Sepp, kes oli sellel kohal ka volikogu eelmise koosseisu ajal.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles, et Keskerakond võtab Tallinnas kogu valitsemisvastutuse enda kanda.

Linnapeakandidaat Jüri Ratas ütles ajakirjanikele, et peab linnapeaks saades esimeseks kiireks ülesandeks saata järgmise aasta linnaeelarve projekt volikogusse.

Ratase kinnitusel on järgmise aasta eelarves olulisel kohal munitsipaalehitus, koolide ja lasteaedade remont ning teedeehitus.

Kommenteerides Edgar Savisaare lubadust asuda 2007. aastal ise Tallinna linnapea kohale, ütles Ratas, et tema läheb linnapeaks selle mõttega, et tema ametiaeg on pikk, kuid samas tuleb valmis olla selleks, et iga tööpäev võib olla viimane.

«Linnapea kohalt lahkuksin ma kahel juhul. Esiteks siis, kui ma tunnen, et ei saa anda endast sada protsenti linna arendamiseks. Teisel juhul lahkuks ma siis, kui volikogu leiab, et on väärikam kandidaat linnapea kohale,» lausus Ratas.

Volikogu esimehe kandidaadi Toomas Vitsuti sõnul peab ta volikogu esimehena oluliseks linna arengu strateegiliste visioonide loomist. Vitsut ütles ajakirjanikele, et kavatseb volikogu esimehena kaasata volikogu töösse senisest enam ka mittepoliitilisi inimesi.

Keskerakonna fraktsiooni esimehe kandidaat Elmar Sepp ütles, et fraktsiooni esmane ülesanne on valida volikogu esimees ja linnapea ning võtta vastu järgmise aasta linnaeelarve.

Ta märkis, et praeguses linnavolikogu fraktsioonis on palju uusi inimesi ning praegune fraktsioon on eelmisega võrreldes tunduvalt noorem.

Tallinna linnavolikogu uus koosseis koguneb neljapäeval ning selle istungi päevakorras on volikogu esimehe valimine.

Uue linnapea saab volikogu ametisse nimetada kõige varem järgmisel nädalal. Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teatas eile, et jääb veel kaheks aastaks majandus- ja kommunikatsiooniministriks ning kavatseb asuda Tallinna linnapea kohale 2007. aastal.

Keskerakond sai 16. oktoobri valimistel Tallinna 63-liikmelises volikogus 32, Reformierakond 15, Isamaaliit seitse, sotside ja Rahvaliidu nimekiri kuus ja Res Publica kolm mandaati.

Ükski erakond ei soovinud Keskerakonnaga koalitsiooni teha.

Keskerakonna Tallinna nõukogusse kuuluvad erakonna esimees Edgar Savisaar, peasekretär Kadri Must ning Tallinna kaheksa piirkonna esimehed.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teatas eile, et jääb veel kaheks aastaks majandus- ja kommunikatsiooniministriks ning kavatseb asuda Tallinna linnapea kohale 2007. aastal.

Keskerakond sai 16. oktoobri valimistel Tallinna 63-liikmelises volikogus 32, Reformierakond 15, Isamaaliit seitse, sotside ja Rahvaliidu nimekiri kuus ja Res Publica kolm mandaati.

Ükski erakond ei soovinud Keskerakonnaga koalitsiooni teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles