Venemaa plaanid Slantsõ põlevkiviga nurjusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa taganes reedel Slantsõ põlevkivi tarbimise kõnelustel soovist, et Eesti kasutaks Venemaa põlevkivist energia tootmisel oma süsinikdioksiidi kvooti.

«Vene pool sai väga hästi aru, et see ettepanek, millega nemad läbirääkimistele tulid, ei tööta, kuna on ajast maha jäänud,» ütles majandusministeeriumi nõunik Heido Vitsur. Tema sõnul nõudnuks Slantsõ põlevkivi põletamine Narva Elektrijaamas Eestile luba lisakoguse süsihappegaasi heitmete õhkupaiskamiseks.

«Kuna aga Eesti on oma süsihappegaasi kvoodi kas juba rakendanud või välja jaganud, siis sai Vene pool aru, et kuna kvooti pole, ei saa ka Venemaa põlevkivi Eestis põletada,» lisas Vitsur.

«Seepeale konstateerisid pooled, et 1997. aastal Vene kütuse- ja energeetikaministeeriumi ning Eesti majandusministeeriumi vahelise koostöö kokkulepet ei saa juba tehnilistel põhjustel enam täita,» teatas majandusministeerium.

Leping, mille kohaselt peaksid AS Narva Elektrijaamad Slantsõst põlevkivi ostma, lõppeb 31. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles