Küüt esitab siseministrile politsei- ja piirivalveameti juhtide kandidaadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei vapp
Politsei vapp Foto: Elmo Riig / Sakala

Politseipeadirektor Raivo Küüt esitab täna siseministrile kinnitamiseks tuleva aasta alguses tööd alustava politsei- ja piirivalveameti juhtide kandidaadid.

Raivo Küüdi ettepanekul hakkab 1. jaanuarist politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitsei osakonda juhtima praegune politseiameti peadirektori asetäitja Raigo Haabu, korrakaitsepolitsei osakonda Tarmo Miilits (praegune politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna juht), piirivalve osakonda Tõnu Hunt (praegune piirivalveameti peadirektori nõunik) ning kodakondsuse ja migratsiooni osakonda Merike Jürilo (praegune kodakondsus- ja migratsiooniameti teenindusdirektor).

Põhja prefektuuri jääb juhtima Elmar Vaher, Lõuna prefektuuri Tarmo Kohv ja Lääne prefektuuri Priit Suve, kriminaalmenetluse tõttu ametist lahkunud Aivar Otsalti asemel pakub Küüt Ida prefektuuri juhtima endist kaitsepolitseiameti juhti Aldis Alust.

Kandidaadid nimetab heakskiidu korral ametisse siseminister Marko Pomerants.

Politsei- ja piirivalveameti põhistruktuuri moodustavad neli põhitöö osakonda (kriminaalpolitsei osakond, korrakaitsepolitsei osakond, piirivalve osakond ning kodakondsuse ja migratsiooni osakond) ja neli regionaalset prefektuuri (Ida, Lääne, Lõuna ja Põhja prefektuur).

Peadirektori otsealluvuses on veel sisekontrollibüroo, koordinatsioonibüroo ning tugiteenuste valdkonda juhtiv administratsioonidirektor.

Praegune kodakondsus- ja migratsiooniameti peadirektor Ene Rebane hakkab tööle koordinatsioonibüroos. Piirivalveameti peadirektor piirivalvekolonel Roland Peets lahkub piirivalvest, otsuse, kas jääda pensionile või asuda mõnda teise ametisse, teeb ta oma sõnul uue aasta alguses.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles