Roland Peets lahkub piirivalvest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalveameti peadirektor Roland Peets.
Piirivalveameti peadirektor Roland Peets. Foto: Peeter Langovits

1. jaanuarist tööd alustavas politsei- ja piirivalveametis praegune piirivalveameti peadirektor Roland Peets ei jätka.

«See otsus sündis juba aasta tagasi. Piirivalves on kujunenud hea tava, et peadirektorid siirduvad pensionile või valivad uued väljakutsed,» sõnas Peets.

Piirivalvekolonel Roland Peetsil on ametist lahkudes õigus väljateenitud pensionile, kuid lõpliku otsuse teeb ta uue aasta saabudes, vahendas ameti teavitusjuht.

Peetsi sõnul on tal olnud võimalus juhtida Eesti piirivalvet õnnelikul ajal, organisatsioonis toimusid suured muudatused. Oluliselt on vähendatud piirivalveasutuste arvu, loodud piirivalve tegevusele uued õiguslikud alused piirivalveteenistuse seaduse näol ning teoks sai kümne aasta töövili - Schengeni viisaruumiga liitumine.

«Vaadates tagasi, on üles ehitatud organisatsioon, mida peetakse Euroopa Liidus piirivalve parimaks praktikaks. Tänane piirivalve organisatsioon toimib väga hästi,» leidis Peets. «Oluline on, et kõigi kolme ühendatava asutuse funktsioonid oleksid ka edaspidi täidetud ning tagatud siseriiklik julgeolek.»

Uutele juhtidele soovis Peets tarkust. «Tänased piirivalve tippjuhid on pädevad oma valdkonnas. Soovin, et need, kes on piirivalves täna vastutavatel ametikohtadel, oleks kaasatud ka ühendasutuses, et väärtuslikud teadmised ja oskused ei läheks kaotsi.»

Politseiameti peadirektor Raivo Küüt esitab täna siseministrile kinnitamiseks 1. jaanuarist tööd alustava politsei- ja piirivalveameti juhtide kandidaadid. Küüdi ettepanekul hakkab sealset piirivalve osakonda juhtima praegune piirivalveameti peadirektori nõunik Tõnu Hunt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles