Vitsut: riik peab laenu võtma!

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Peeter Langovits.

Eesti valitsus peaks Tallinna laenuvõtmise takistamise asemel pigem pealinna eeskuju järgima, leidis Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.


Valitsus pole kasutanud olulist majanduse elavdamise hooba, nii nagu seda on teinud Tallinn, kirjutas Vitsut oma

veebilehel

. «Siin on linnavõim kõigiti püüdnud kasutada soodsat konjunktuuri suuremahuliste rajatiste tegemiseks, seega hoidnud oma elanikke hõivatuna, käivitanud mitmesuguseid abipakette ning kokkuvõttes majandust turgutanud,» kirjutas volikogu esimees.

Vitsuti hinnangul kahjustavad üksnes valitsuse püsimiseks tehtud riigieelarve kärped Eesti investeerimisvõimet ja majandust. Samuti pole õpetajate palkade vähendamine või sotsiaalkulude kokkutõmbamine ta sõnul ei õiglane ega jätkusuutlik poliitika.

«Linna võlakirjaemissioonile käe ette panemise asemel võiks riigivalitsus ka ise kaugemale ette mõelda ja kärpimispalaviku ükskord juba läbi põdeda. Praegu on investeerimiseks õige aeg - hinnad madalad ja eurovahendid raisku minemas,» märkis Vitsut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles