Vabaduse väljaku betoonitööd said valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljaku alune parkla.
Vabaduse väljaku alune parkla. Foto: Nordecon Betoon.

2008. aasta oktoobris alanud tööde käigus valas Nordecon Betoon kokku 6500 kuupmeetrit betooni, kasutati 720 tonni armatuurterast ning 55 tonni ehk kokku rohkem kui 70 kilomeetrit järelpingetrosse.


«Alustasime Vabaduse väljaku betoneerimistöödega niipea, kui ajaloolased ja arheoloogid olid oma töö lõpetanud - möödunud aasta oktoobris. Betooni põhiosa valud lõpetasime tänavu mais, sellele järgnesid veel väiksemad ning järeltööd. Tipphetkedel oli Nordecon Betoonil platsil umbes 70 töömeest,» ütles Nordecon Betoon OÜ juhatuse liige Mait Rõõmusaar.

«Enamik Vabaduse väljaku betoonpindadest on eksponeeritavad puhasvalu pindadena ning nõudsid seega eriti hoolsat ja kvaliteetset tööd. Keerukamad olid näiteks trepistiku alune kaldpind ning seenekujulised postide kapiteelid,» rääkis Rõõmusaar.

Nordecon Betoon, endise nimega Mapri Projekt, on 2000. aastal asutatud ettevõte, mille põhitegevusalaks on betoonkonstruktsioonide projekteerimine ja ehitamine. Alates 2005. aastast kuulub Nordecon Betoon OÜ ehituskontserni Nordecon Inernational AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles