Kaitsja taotleb tapmises kahtlustatava Monogarovi vabastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denis Monogarov
Denis Monogarov Foto: Põhja politseiprefektuur

Tallinna kesklinnas Tammsaare pargis aset leidnud tapmises kahtlustatava Deniss Monogarovi kaitsja vandeadvokaat Sven Sillar taotleb ringkonnakohtust kliendi vahi alt vabastamist, sest tegu on korraliku ja varem karistamata inimesega.

Sillar ütles Postimees.ee'le, et tema hinnangul oli reedene Harju maakohtu otsus Monogarov vahi alla võtta põhjendamatu. «Vahi alla saab võtta inimest, kelle puhul on oht, et ta paneb toime uusi kuritegusid või hoiab eeluurimisest kõrvale ja ma arvan, et praegusel juhul kumbagi ohtu ei ole,» sõnas vandeadvokaat.

Seetõttu kaebab ta Harju maakohtu loal vahistamise ringkonnakohtusse.

«Selliste korralike inimeste puhul on retsidiivsuse oht minimaalne,» sõnas Sillar. «Eeluurimisest ta kõrvale hoidma ei hakka, sest ta tuli ise ilusti politseisse, andis ütlused, võeti vahi alla,» põhjendas vandeadvokaat. «Miks ta alguses ära jooksis - ootas ära isa, et saada nõu, mida edasi teha, kust advokaat leida,» lisas ta.

Denis Monogarovi isa, Viva Elektroonika kauplusteketi omanik ja juht Juri Monogarov oli olnud Siberis reisil ja saabus koju neljapäeval. Reedel läks nooruk ise politseisse.

«Tema pole oma sõnul kedagi tappa tahtnud. Kolm meest tulid talle kallale, enesekaitseks näitas ta nuga. Seda otsustab kohus, kes kui palju süüdi on, tema end süüdi ei tunnistanud ja leidis, et see oli hädakaitse situatsioon,» rääkis Sillar.

Tema sõnul olid kallale tulnud mehed Monogarovile täiesti võõrad.

Reporter.ee andmetel sai tüli alguse ööl vastu 1. augustit ööklubi Seduction terrassil, kus toimunud kakluse lahutasid turvamehed. Veerand tundi hiljem suundus tülitsev seltskond Tammsaare parki, kus leidiski aset pussitamine. Politsei otsis ligi nädala Monogarovit tapmises kahtlustatavana taga, 7. augustil tuli ta ise jaoskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles