Politsei algatas pronkssõduri sodimise asjus väärteomenetluse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soditud pronkssõduri puhastamine.
Soditud pronkssõduri puhastamine. Foto: Artur Sadovski.

Põhja politseiprefektuur algatas väärteomenetluse seoses eile aset leidnud pronkssõduri taga oleva seina sodimisega.


Põhja prefektuuri pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere sõnul alustati menetlust karistusseadustiku paragrahv 218 järgi, mis käsitleb asja rikkumist, kui rikkumisega põhjustatud kahju ei ületa kümmet miinimumpalka ehk 43 500 krooni. «Antud seaduse rikkumise eest karistatakse rahatrahviga kuni 18 000 krooni või arestiga,» lisas Pere.

Politsei sai eile õhtul kella kuue ajal teate selle kohta, et Filtri tee ääres oleval sõjaväekalmistul asuva pronkssõduri monumendi müürile on joonistatud haakrist ja Taaveti täht ning kirjutatud «Heil Hitler» ja «SS».

Eile õhtul asus monumenti korrastama puhastusfirma ning täna hommikuks polnud pronkssõduri juures eilse vandalismiakti tagajärgi enam märgata. Venemaa saatkond Eestis tegi monumendi sodimise teemal täna avalduse, milles nõutakse süüdlaste väljaselgitamist ja karistamist ning kiidetakse linnavõime monumendi korrastamisel üles näidatud operatiivsuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles