Ministeerium seisab õpetajate palkade säilitamise eest praegusel tasemel

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunniplaan.
Tunniplaan. Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase hinnangul on oluline hoida õpetajate palgad tuleval aastal samal tasemel kui praegu.

«Headest õpetajatest sõltub pikas plaanis nii meie majanduskasv, kaitsevõime, kultuuritase, sotsiaalne sidusus kui palju muudki,» on Lukas kindel. «Seepärast pean ma õigeks õpetajate palgaalammäärade jätmist järgmisel aastal praegusele tasemele.»

«Kui tahame ajaga kaasas käia ja viia läbi õppeakava ning koolikorralduslikke muutusi, on tarvis, et tugevad õpetajad koolides püsiksid ja noori õpetajaid juurde tuleks,» kinnitas Lukas.

Tema sõnul on selleks kõige kindlam tee õpetajaameti maine jätkuv tõstmine. «Seda pole võimalik niigi madalat palka langetades teha,» lisas ta.

Täna tegi Eesti Haridustöötajate Liit avaliku pöördumise valitsusele ja riigikogule, juhtides tähelepanu õpetajate palkade edasise langetamise ohtlikele tagajärgedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles