Päästjad harjutavad Haapsalus Hollandi õppusteks

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeõppus.
Päästeõppus. Foto: Küllike Rooväli

Homme harjutab Eesti päästemeeskond Haapsalus veekogudest päästmine ning Päästeameti ja Väike-Maarja päästekool rannikureostuse likvideerimist.

Sel sügisel toimub Hollandis rahvusvaheline päästeõppus FloodEx 2009, millest võtavad osa 30 Eesti päästemeeskonna liiget. Homne õppus on praktiline eelharjutus Hollandis toimuvale üleujutuse õppusele, kus pannakse proovile Eesti päästemeeskonna võimekus ja varustus.

Haapsalu on võimalus näha meeskonna baaslaagrit, tegutsemist õnnetuse korral ja varustust. Plaanitud on ka piirivalve helikopteri kaasamine päästetöödele. Sügisel Hollandisse lähetatav meeskond koosneb peamiselt Lääne-Eesti päästekeskuse töötajaist.

Samal ajal ja pea samas kohas leiab aset ka Päästeameti ja Väike-Maarja päästekooli reostustõrje kursuse raames toimuv rannikureostuse likvideerimise praktiline väliõppus, kus katsetatakse Eestis olemasolevat varustust rannikureostuse kõrvaldamiseks.

Mõlema õppuse algus on kell 10.00. Õppused toimuvad Haapsalu piirivalvekordoni juures. Haapsalu lennuväljale üles seatud Eesti päästemeeskonna baaslaagriga saab tutvuda alates kella 14.00-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles