Õiguskantsler lahendab kämpingu öörahutüli

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kämpingust kostvad peohääled häirivad kohalikke.
Kämpingust kostvad peohääled häirivad kohalikke. Foto: Caro / Scanpix

Õiguskantsler Indrek Teder tegeleb Saaremaa Karujärve kämpingu lähedal elavate inimeste kaebusega, kus kurdetakse kämpingust pärast öörahu kostva müra üle.

Õiguskantslerini jõudnud kaebustes kurdetakse eelkõige seda, et Kärla vallavalitsus lubab liiga tihti kämpingu territooriumil toimuvatel üritustel lõppeda pärast öörahu algust ja seda ka tööpäevadel, kirjutab Oma Saar.

Mullu andis Kärla vallavalitsus loa 11 korral, et kämpingus toimuv üritus võib lõppeda hiljemalt kell 2 öösel.

Teder on jõudnud ka seisukohale, et Kärla vallavalitsuse kaks korraldust eelmise aasta juuli algusest on õigusvastased, sest vallavalitsus andis loa lõpetada üritus kämpingus tööpäeva öösel kell 2, ehkki avaliku korra eeskirja järgi tohib üritus pärast öörahu lõppeda vaid ööl vastu laupäeva, pühapäeva ja riiklikke pühi.

Juulis saatis õiguskantsler Kärla vallavalitsusele soovitused järgida õiguspärasust ja hea halduse tava, et sääraseid muresid vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles