Aasta parimad sportlased on Maarika Võsu ja Andrus Värnik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarika Võsu
Maarika Võsu Foto: Peeter Langovits

Eesti 2005. aasta parimad sportlased on vehkleja Maarika Võsu ja odaviskaja Andrus Värnik.   

Vehklemise MMil hõbemedali võitnud Maarika Võsu kogus naiste arvestuses 15 punkti. Suusataja Kristina Šmigun, kes oli 2004. aasta parim naissportlane, sai kümme punkti ja oli teine.

Noorte EM-võistlustel 100 meetri tõkkejooksus kuldmedali võitnud Mirjam Liimask oli üheksa punktiga kolmas.  

Meeste arvestuses sai odaviske maailmameister Andrus Värnik 15 punkti. MMi hõbe  kettaheitja Gerd Kanter kogus 12 punkti ja oli teine. Kolmandaks tuli suusataja Andrus Veerpalu, kes sai üheksa punkti.

2005. aasta parim võistkond on sõudmise MM-võistlustel pronksmedali võitnud paarisaeruline neljapaat, kes kogus üheksa punkti. Teiseks tulid rannavõrkpallurid Kristjan Kais ja Rivo Vesik, kes said kuus punkti. Kolme punktiga oli kolmas 10-võistlejate meeskond.

2005. aasta parim treener on Värnikut juhendav Heino Puuste, kes sai üheksa punkti. Järgnesid paarisaerulise neljapaadi treener Tatjana Jaanson ja suusakoondise peatreener Mati Alaver, kes kogusid võrdselt neli punkti.  

Lõppeva aasta parimad noorsportlased on kergejõustiklased Margus Hunt ja Kaire Leibak.

Parimad sportlased, võistkond ja treener selgusid rahvaküsitluse, spordialaliitude ja ajakirjanike hääletustulemuste liitmisel. Eesti Olümpiakomitee koduleheküljel oli kõigil võimalus oma lemmikute poolt hääletada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles