Selle Kaarepere talukoha juurde kuulub ka uhke ja heas korras ait, ent elumaja päevad paistavad olema loetud. Maja omanik on vaheldumisi Ameerika Ühendriikides ja Saksamaal elav kunstnik Helve Toru, kelle sünnikodu see on.
Enne 2011. aasta talve oli hoone veel võrdlemisi heas seisus. Siis aga vajus katus sisse – Toru soovis kindlustusseltsist hüvitist, sest tema väitel põhjustas ulatusliku varingu maja peale kukkunud puu. Kindlustusseltsi väitel oli katuse kokkukukkumise peapõhjuseks aga tolle talve paks lumi. 
Lumi katuselt ära koristada on omaniku kohustus.
Igal juhul on Toru nüüd kindlustusseltsis pettunud. «Investeerisin sellesse majja palju ja tahtsin seal ka ühe väikese galerii avada,» räägib kunstnik. «Aga kindlustus ei maksnud midagi ja minul ei olnud aega seltsiga võidelda – seepärast otsustasin ma, et ei tee enam Eestis midagi.»
Toru loodab, et ehk võtab mõni tema paljudest lastest-lapselastest majaga miskit ette. Ta on valmis maja ka maha müüma. «Koht on ju hea – raudteejaam, maantee, lasteaed on ju lähedal. Kirik ja surnuaed on ka lähedal!» Varem viibis Toru oma talus igal suvel, nüüd on need ajad möödas. Viimati käis ta oma maja vaatamas läinud sügisel. «Võtsin veel mõned vanad asjad mälestuseks kaasa.»
Selle Kaarepere talukoha juurde kuulub ka uhke ja heas korras ait, ent elumaja päevad paistavad olema loetud. Maja omanik on vaheldumisi Ameerika Ühendriikides ja Saksamaal elav kunstnik Helve Toru, kelle sünnikodu see on. Enne 2011. aasta talve oli hoone veel võrdlemisi heas seisus. Siis aga vajus katus sisse – Toru soovis kindlustusseltsist hüvitist, sest tema väitel põhjustas ulatusliku varingu maja peale kukkunud puu. Kindlustusseltsi väitel oli katuse kokkukukkumise peapõhjuseks aga tolle talve paks lumi. Lumi katuselt ära koristada on omaniku kohustus. Igal juhul on Toru nüüd kindlustusseltsis pettunud. «Investeerisin sellesse majja palju ja tahtsin seal ka ühe väikese galerii avada,» räägib kunstnik. «Aga kindlustus ei maksnud midagi ja minul ei olnud aega seltsiga võidelda – seepärast otsustasin ma, et ei tee enam Eestis midagi.» Toru loodab, et ehk võtab mõni tema paljudest lastest-lapselastest majaga miskit ette. Ta on valmis maja ka maha müüma. «Koht on ju hea – raudteejaam, maantee, lasteaed on ju lähedal. Kirik ja surnuaed on ka lähedal!» Varem viibis Toru oma talus igal suvel, nüüd on need ajad möödas. Viimati käis ta oma maja vaatamas läinud sügisel. «Võtsin veel mõned vanad asjad mälestuseks kaasa.» Foto: SCANPIX

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani hinnangul pole talude lagunemise peapõhjus mitte see, et need pole leidnud ostjat – tavaliselt ei ole need majad kunagi kinnisvaraportaalidesse müüki jõudnudki. Soomani sõnul on majade lagunema jätmise taga sageli emotsioon.

Kommentaarid
Copy