Perenädalate avaüritusel näidatakse filmi geipaarist

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: illustratsioon Katri Karing

Sotsiaalministeerium on eraldanud aastaks 30 000 eurot projektile «Erinevus rikastab», mille eestvedajad korraldavad tuleval esmaspäeval pereteemaliste nädalate avaürituse, kus avafilmina näidatakse linateost geipaarist ning kus otsitakse toetust Eesti LGBT Ühingu ja end aktiivse homoõiguste eest võitlejana näidanud Eesti Inimõiguste Keskuse tegevusele.

Sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonna nõunik Helena Pall põhjendas ministeeriumi pressiesindaja vahendusel perepäeva sildi all taolise ürituse korraldamist sellega, et Eesti seadusandlus ei defineeri perekonda kui mehe ja naise liitu.

Ta lisas, et «tänapäevases ühiskonnas on väga erinevaid perekondi», mistõttu «kampaania eesmärk ongi teadvustada, et traditsioonilise mudelperekonna kõrval eksisteerib ka teistsuguseid peretüüpe». Ta viitas rahvaloendusele, mille andmeil on Eestis 428 inimest, kes elavad samast soost partneriga.

Postimehe küsimusele, kas sotsiaalministeerium leiab, et pereteemaliste nädalate avaüritusena on mõistlik korraldada just samasooliste õigusi propageeriv üritus ning kas väikeste ja alaealiste laste sattumine pereteemalise ürituse raames sellisele üritusele on eetiline, moraalne, vastutustundeline ja normaalne, vastas Pall pressiesindaja vahendusel ennast korrates: «Kampaania nagu ka avaürituse eesmärk on teadvustada ühiskonda, et traditsioonilise mudelperekonna kõrval eksisteerib ka teistsuguseid peretüüpe.»

9. septembril Solarise kontserdimajas korraldatavat tasuta üritust, kus pakutakse suupisteid, karastusjooke ja veini ning kus peale geifilmi näitamise esinevad Twisted Dance Company, Euroopa Kultuuripealinna segakoor, Denise Fontoura bänd ja Iiris, juhib draamateatri näitleja Mari-Liis Lill. Lisaks Eesti LGBT Ühingule ja Eesti Inimõiguste Keskusele tutvustab seal oma tegevust ka MTÜ Mondo.

Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi alates 2010. aastast korraldatavat projekti «Erinevus rikastab» rahastab 80 protsendi ulatuses Euroopa Komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles