Käes on Maile Grünbergi aeg!

Arter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mulle nii õudselt meeldib praegune aeg,» ütleb Eesti disainiklassik Maile Grünberg. «See lopsakus, värvid, lühtrid...» Ja pole ka ime, sest just nüüd on moes kõik see, mida Grünberg on alati armastanud: kuld ja kard, dramaatilised ja erksad värvid...

Läbi aegade on Mailel õnnestunud vesi enda ümber kihisema ajada – kord erutab-ärritab inimesi tulipunane baar Corrida, siis jälle tekitab elevust tuntud skandalistide järgi nime saanud noortemööbel Ken & Tolk.

Ja ikka on ta oma ajast ees, selle kõrval või sellest kõrgemal. Võtke või Tallinna lennujaama omaaegne sisekujundus – tehtud 80ndail 60ndate stiilis, mõjub aga veel säilinud piltidelt vaadates oma ümarate nurkade ja kiiskavpunaste pindadega ultramoodsalt ka praegu, 21. sajandi alguses.

Maile Grünberg

Sündis 24. veebruaril 1942 Tartus.

Õppis Tallinna 21. Keskkoolis.

Lõpetas 1960. aastal Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis kunstnik-ruumikujundaja eriala.

Töötanud mööblikujundaja ja sisearhitektina Standardis, EKE Projektis ja ARSis ning peadisainerina vineerikombinaadis. Tegutseb sisearhitekti ja mööblidisainerina aktsiaseltsis Grünberg ning juhib Disaini- ja Arhitektuurigaleriid.

Autasud: Kristjan Raua nimeline kunstipreemia 1997; Eesti riiklik kultuuripreemia 2002; saanud kuuel korral Eesti interjööri aastapreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles