Kirikuõpetaja: meie musta majutusäriga ei tegele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Laurentiuse kirik
Kuressaare Laurentiuse kirik Foto: teelistekirikud.ekn.ee

Saaremaal asuva Laurentiuse koguduse õpetaja Anti Toplaane sõnul on kirikud tõsiselt häiritud meedias esitatud väidetest, nagu pakuksid pühakojad mitteametlikku majutusteenust, ja väidab, et öömajad on mõeldud palveränduritele või sõpruskogudustele.

Teema tõstatanud turismitalupidaja seadis musta majutusäri kahtluse alla vähemalt kuus Saaremaa kirikut, kus tema andmeil on võimalik ööbida või telkida ning seda mitte tasuta, vaid raha eest, kirjutab Meie Maa.

Eesti Kirikute nõukogu projektist «Teeliste kirikud» leiab Toplaane sõnul tõepoolest kirikuid, kus on võimalik öömajale saada - Saare maakonnas näiteks Kihelkonna ja Valjala kiriku pastoraate, Püha kogudust ja Püharisti külalistemaja.

Ent programm on Toplaane sõnul siiski mõeldud kirikute ja koguduste vaheliseks suhtluseks, kus palverändurid või kirikute sõpruskogudused saavad pühakoja territooriumil näiteks leerilaagri ajal telkida või ööbida.

Võõraste juhuslike inimeste vastuvõtmisest, kes ei oska kiriku keskkonda hinnata, pole kogudused huvitatudki ja kui inimene tänavalt küsib kirikult majutust, ei saa kogudus öömaja eest raha küsida. Küll võib inimene teha ööbimise eest soovitusliku annetuse, mis läheb sel juhul koguduse toetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles