Eestimaalane hindab töökoha kindlust, skandinaavlane huvitavust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskmise eurooplase jaoks on uue töökoha valikul kõige olulisem selle stabiilsus.
Keskmise eurooplase jaoks on uue töökoha valikul kõige olulisem selle stabiilsus. Foto: Caro / Scanpix

Kui Eestis peetakse uue töökoha otsimisel kõige olulisemaks selle stabiilsust , siis Põhjamaades on esikohal hoopis töö huvitavus.

Uue töökoha otsimisel on Eesti kodanike jaoks kõige olulisem selle stabiilsus, seda pidas töökoha valimisel kõige olulisemaks üle 40 protsendi vastanutest, selgus värskest Eurobaromeetri uuringust.

Töökoha püsima jäämine on võrdselt oluline nii vanadele kui noortele, vaesematele kui ka jõukamatele.

Iga neljas vastaja pidas töökoha otsingul tähtsaks ka head palka. Sama palju oli ka neid, kes lähtusid töövalikul selle olulisusest.

Eestlastega sarnaselt valivad uut tööd Belgia, Saksamaa, Austria ja Sloveenia elanikud.

Töö huvitavust aga pidasid kõige olulisemaks kõrge rahulolu ja majanduslikult jõukamate liikmesriikide elanikud. Näiteks Taanis ja Rootsis leidis ligi 70 protsenti vastanutest, et valiksid töökoha just selle järgi. Seda pidasid väga oluliseks ka suurem osa Soome ja Hollandi elanikest.

Palgasuurus on tööotsimisel kõige tähtsam leedulaste jaoks, kellest enam kui pooled just seda kõige olulisemana mainisid. Väga oluline on see ka Poolas ja Bulgaarias.

Neis riikides on ka rahulolematus oma eluga väga kõrge, pea pooled tunnistasid, et on rahulolematud.

Eurobaromeetri uuring viidi läbi ajavahemikus 12. juunist 6. juulini Euroopa Liidu 27 liikmesriigis, kolmes kandidaatriigis (Türgis, Horvaatias ja endises Jugoslaavia Vabariigis Makedoonias) ning Põhja-Küprosel.

Eestis küsitleti 1006 Euroopa Liidu kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles