Politsei soovitab suuri sularaha koguseid kodus mitte hoida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha.
Sularaha. Foto: Peeter Langovits

Eile tungiti Jõhvis eramajja, kus varaste saagiks langes 103 600 krooni sularaha.


Eile ajavahemikul kella 6.30 ja 8.30 vahel tungiti Jõhvis Vaarika tänaval akna kaudu eramajja, kust varastati 100 000 Eesti krooni, 6000 Vene rubla ja teisi esemeid. Kahju on 103 600 krooni, teatas Ida politseiprefektuur.

Ida politseiprefektuuri Jõhvi kriminaaltalituse politseijuhtivinspektor Ilja Masljakovi sõnul on osadel inimestel, eriti vanema põlvkonna esindajatel, kahjuks endiselt harjumus hoida suuri sularaha koguseid kodus, mis on muidugi äärmiselt riskantne.

Kogenud kriminaalpolitseinik soovitab vanuritel pöörduda oma nooremate sugulaste-lähedaste või usaldusväärsete tuttavate poole, kes aitaksid raha panka paigutada või läbi mõelda raha turvalise hoiustamise kodus (nt seifi soetamine), sest vastasel juhul võivad elu jooksul kogutud säästud kergelt varaste kätte sattuda.

Kahju kannatas 83-aastane vanainimene ning asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 199 lg 2 p8 alusel, mis käsitleb vargust, kui see on toime pandud sissetungimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles