Kaitseministeerium tellib võidusamba juures lisatöid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusamba valgustus tuleb täielikult uuendada.
Vabadussõja võidusamba valgustus tuleb täielikult uuendada. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo andis üleeile oma käskkirjaga korralduse tellida ehitusfirmalt Celander Ehitus Vabadussõja võidusamba juures täiendavad tööd, mida firmaga sõlmitud lepingus ei ole.


Ministeeriumi pressinõuniku Meeli Hundi sõnul mõeldakse täiendavate tööde all Vabadussõja võidusamba trepi põskedes olevate valgustite juhtpaneelide ümberpaigutamist kilbiruumi.

«Nimelt selgus, et kuigi trepi põsed olid isoleeritud, eraldasid sadeveed aja jooksul siiski liiga palju niiskust ja vaadates otsa eelseisvale vihmasele sügisperioodile ei tundu see olevat kõige parem lahendus. Me soovime, et trepid pimedal perioodil ikka kenasti valgustatud oleksid,» rääkis Hunt.

Ta selgitas, et ehitustööde planeerimise ajal ei olnud teada, et ministeerium saab maa-aluses parklas oleva kilbiruumi oma kasutusse. Vastasel juhul oleks juhtpaneelid kohe sinna paigaldatud.

Tööde valmimise täpset tähtaega pole Hundi sõnul kindlaks määratud, kuid nendega tahetakse ühele poole saada võimalikult kiiresti ehk veel sel sügisel. Kui palju lisatööd maksma võivad minna, ei ole tänase päeva seisuga veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles