Erakondade huvi töö vastu halduskogudes on väike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halduskogu tööst eemaldamiseks esitati esildis ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva riigikogulase Urmas Reinsalu kohta, kuid tema liikmelisust ei ole tühistatud.
Halduskogu tööst eemaldamiseks esitati esildis ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva riigikogulase Urmas Reinsalu kohta, kuid tema liikmelisust ei ole tühistatud. Foto: Peeter Langovits.

Kahe Mustamäe linnaosa halduskogu liikme kohta on linnasekretärile saadetud esildis, mille ajendas nende vähene osalemine halduskogu töös.

Esildised on saadetud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas kandideerinud inimestele. Esildis viitab määrusele, mis ütleb, et kolmekuulise perioodi jooksul mitteosalemine istungitel võib kaasa tuua liikmelisuse peatamise.

Reformierakonna pressiesindaja Silver Puki sõnul pole erakonda kuuluvale Kairi Kärnerile halduskogu liikmelisuse peatamise osas ametlikult otsust veel saadetud. Siiski pole Tallinna linnavalitsuse kodulehel Kärneri nime enam Mustamäe halduskogu liikmete loetelus.

Halduskogu tööst eemaldamiseks esitati esildis ka Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva riigikogulase Urmas Reinsalu kohta, kuid tema liikmelisust ei ole tühistatud.

«Samal ajal Keskerakonda kuuluvate halduskogu liikmete osas, kes pole kohal käinud pikemate perioodide vältel, ei ole rakendatud mingisuguseid sanktsioone,» ütles Pukk BNSile.

Mustamäe halduskogu õiguskomisjoni liige Martin Kukk ütles, et pärast Mati Tarumi lahkumist halduskogu esimehe kohalt pole uus esimees Igor Kravtšenko saatnud õiguskomisjoni esimehele Kairi Kärnerile kooskõlastamiseks ühtki õigusakti.

Varem Reformierakonda kuulunud Kravtšenko astus veebruaris Keskerakonda.

Kukk meenutas, et käesoleva aasta veebruari kuus tehtud volikogu otsus, mis lükati kaheks aastaks edasi, nägi ette halduskogude kaotamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles