Aaviksoo tänas Kosovost naasnud kaitseväelasi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti väeüksuse laager Kosovos.
Eesti väeüksuse laager Kosovos. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ja kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli autasustasid täna öösel Tallinna lennujaamas teenetemärkidega Kosovost naasnud luurerühma ESTRIF-5 kaitseväelasi.

Aaviksoo ütles kaitseväelastele, et välismissioonidel ei seisa nad vaid Eesti vabaduse ja turvalisuse eest, vahendas kaitseministeerium.

«Meie rahvale on teada see hind, mis tuleb maksta vabaduse kaotamise korral. Seetõttu oleme otsustanud koos oma liitlastega seista ka nende riikide ja rahvaste vabaduse ja turvalisuse eest, kes seda ise veel teha ei suuda,» ütles kaitseminister.

«Täna võime kinnitada, et Kosovo on veelgi turvalisem ja rahulikum piirkond kui siis, kui te sinna poole aasta eest missioonile lendasite. Seetõttu on võimalik, et me saame juba järgmisel aastal oma panust Kosovosse vähendama hakata,» lisas Aaviksoo.

Kaitseminister andis kõikidele ESTRIF-5 kaitseväelastele üle kaitseministeeriumi rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenute medalid, kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli autasustas kaht kaitseväelast kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristiga ning Kaitseliidu peastaabi esindaja kolonelleitnant Raul Tõnnov tänas luurerühma liikmeteid hinnaliste kingitustega.

Kaitseliidu baasil moodustatud luurerühm ESTRIF-5 tegutses Põhja-Kosovos Mitrovica lähistel asuva Taani pataljoni koosseisus alates selle aasta veebruarist. Pooleaastase missiooni jooksul oli rühma ülesandeks luurepatrullide ja läbiotsimiste teostamine ning erinevate objektide julgeoleku tagamine. ESTRIF-5 ülem on nooremleitnant Toomas Karting.

Kosovos jätkab teenistust Taani pataljoni koosseisus nooremleitnant Hare Undi juhitav luurerühm Estrif-6, kes suundus operatsioonipiirkonda 10. augustil. Eesti kaitsevägi osaleb NATO juhitud rahutagamisoperatsioonil Kosovos ( Kosovo Force, KFOR) alates 1999. aasta novembrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles