Valestiparkinud said Tallinnas ligi veerand miljoni krooni eest hoiatustrahve

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna transpordiamet teeb hoiatustrahve.
Tallinna transpordiamet teeb hoiatustrahve. Foto: Priit Simson / Postimees

Aprillist rakendab Tallinna transpordiamet valestiparkijate suhtes lisaks väärteomenetluse korras tehtavatele trahvidele ka hoiatustrahve, mida esimese kolme kuuga määrati kokku ligi 230 000 krooni eest.


Ajavahemikul 23. aprill kuni 31. juuli tehti hoiatustrahve 706, summas 229 700 krooni, nendest 20 trahvi määraks oli 1000 krooni, ülejäänutel 300 krooni, teatas Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli.

Hoiatustrahv määratakse Mutli sõnul parkimiskorra rikkumise eest mootorsõiduki omanikule või vastutavale kasutajale valesti parkimise eest.

«Hoiatustrahv ei ole karistus tavapärases mõistes - seda ei kanta karistusregistrisse, küll aga menetletakse samalaadselt teiste karistustega ja õigeaegsel mittetasumisel edastatakse nõue ikka kohtutäiturile,» rääkis Mutli.

Praeguseks hetkeks on tasutud 475 hoiatustrahvi, summas 146 700 krooni. Vaidlustatud on seitse hoiatustrahvi ning nende juhtumite pärast on alustatud väärteomenetlused.

Enim on trahve kirjutatud Hariduse tänaval, Pirita teel, Vana-Kalamaja tänaval, vanalinnas, G.Otsa tänaval ning Mooni tänaval.

2008. aasta lõpust jõustus liiklusseaduse muudatus, mis lubab karistada valestiparkijaid, määrates neile hoiatustrahvi, mille suuruseks on kas 300 või 1000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles