Eesti esindaja ÜRO juures Genfis andis üle volikirja

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi alaline esindaja ÜRO peakorteri ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures Genfis suursaadik Jüri Seilenthal andis täna ÜRO Genfi kontori peadirektorile Sergei Ordzhonikidzele üle volikirja.

Seilenthal ja Ordzhonikidze kõnelesid Eesti tegevusest ja prioriteetidest ÜROs, muu hulgas kandideerimisest ÜRO Inimõiguste Nõukogusse ja Julgeolekunõukogusse, teatas välisministeerium.

Kõneledes kandideerimisest ÜRO Inimõiguste Nõukogusse, märkis suursaadik Seilenthal, et Eesti peab jätkuvalt prioriteediks võitlust naistevastase vägivalla vastu, põlisrahvaste õiguste tagamise eest ning rassismivastast võitlust.

Seilenthal tutvustas Eesti kasvavat tegevust humanitaardoonorina. «Humanitaarabi andmine on Eesti välispoliitika oluline osa,» märkis Eesti suursaadik. «Teiste humanitaartegevuste kõrval on Eesti järjekindlalt suurendanud toetust ÜRO humanitaarabi süsteemile.»

Jüri Seilenthal on sündinud 28. detsembril 1970. aastal, lõpetanud Tartu Miina Härma Gümnaasiumi ja Tartu Ülikooli sotsioloogia erialal ning töötanud välisministeeriumis alates 1995. aastast.

Jüri Seilenthal töötas aastatel 2002-2006 Itaalias suursaadikuna, olles samaaegselt suursaadik Iisraelis ja Maltal resideerimisega Roomas. Aastatel 1999-2000 töötas Seilenthal välisministeeriumis asekantslerina haldusküsimustes, aastail 1997-1999 Eesti ajutine asjur Iirimaal ning 1996-97 välisministeeriumi personaliosakonna peadirektor. Alates 2007. aasta juunist on Seilenthal Eesti suursaadik Püha Tooli juures ning enne praegusele ametikohale asumist töötas ta välisministeeriumi ministri kantselei direktorina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles