Uus noorte teater Laial tänaval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnateater andis oma juubelipeol 12. veebruaril Eesti Nukuteatrile sümboolselt üle Noorsooteatri nime.

Nüüdsest on Nukuteatril kaks nime: Eesti Nukuteater ja Noorsooteater.

Lisaks laste- ja koguperelavastustele toob Eesti Nukuteater välja ka noortele suunatud lavastusi ning seda õhtuti ja Noorsooteatri nime all. Laste- ja koguperelavastused jõuavad endiselt lavale Eesti Nukuteatri nime all.

Uuele Noorsooteatrile andis avalöögi lavastuse vormis teatraalne telemäng «PAAR», mis esietendus 20. veebruaril.

11. märtsil jõuab lavastaja Vahur Kelleri ja kunstnik-helilooja Kaspar Jancise koostöös lavale tegijate ja vippide maailma avav lavastus «Kilplaste klubi».

Siseõue uue katuse all hakkab 25. augustist tuure võtma rokkmuusikal «Romeo & Julia». Romeo osas teeb lavadebüüdi noor rokkar Kristjan Kasesalu ansamblist Elav Legend, keda dubleerib Nukuteatri näitleja Taavi Tõnisson. Julia rollis astub lavale Hele Kõre Tallinna Linnateatrist.

Noorsooteatri täieõiguslik osa on iga-aastane laste ja noorte näidendivõistlus «Pööning», mis ootab noorte näitekirjanike töid 1. aprilliks 2006.

19.–21. märtsil täidab Laia tänava esimese maja Tallinn Teater Treff – teatrifestival lastele ja noortele ja kogu perele. Kolmel päeval näeb kokku 15 etendust: Nukuteatrilt/Noorsooteatrilt, VAT Teatrilt, Viljandi Nukuteatrilt, Kärdla Nukuteatrilt, Heino Seljamaa Teatrilt Kohvris jt. Peaesinejaks on Théatre du Chocolat Kamerunist (Aafrika).

Nukuteater ei kao kuskile: 18. märtsil esietendub Andres Noormetsa tubane seiklus väikestele vaatajatele «Appi!» (lavastaja Leino Rei, kunstnik Rosita Raud, helilooja Jaan Sööt), maikuus nukulavastus «Värvid» Maria Uski ja Rosita Raua koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles