Homme toimub viimane tasuta asjade turg

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulis Tallinnas toimunud VVVT.
Juulis Tallinnas toimunud VVVT. Foto: Väga Väga Vaba Turg

Homme algusega kell 13.00 toimub Tallinna vanalinnas Skoone bastioni jalamil suve kolmas ja viimane kapitalismivastane tasuta asjade jagamise turg nimega «Väga Väga Vaba Turg». Kuna tegu on viimase korraga läheb turust järgi jääv kaup heategevuseks.


Vanalinna, Paksu Margareeta lähedale Skoone bastionile püstitatakse ajutine turuplats, kus kõik soovijad saavad asju mida enam ei vajata tasuta ära anda. Pakutakse ka tasuta süüa ja juua.

Skoone bastionil toimub turg kolmandat korda, kuid mai lõpus toimus turg ka MTÜ Rõõmuvabriku poolt korraldatud lastekaitsepäeva üritusel. Seni on on kõik turud olnud edukad ja turule on toodud nii riideid, DVD plaate, mänguasju, kodutehnikat, ära on antud isegi kapp.

Esimesed aktsioonid nimega Väga väga vaba turg (Really Really Free Market) korraldati aastal 2004, kui mitmes USA linnas toimusid anarhistide aktsioonid FTAA (Ameerika Vabakaubandusala) tippkohtumise vastu. Väga Väga Vaba Turg on vormilt avalikus kohas
toimuv ajutine turg, mis baseerub kinkemajandusel (asjad ja teenused liiguvad inimeselt inimesele kinkimise või vahetamise teel). VVVT eesmärgiks on kapitalismile vastandudes luua ressursside jagamisel põhinev kogukond.

Võimalus asju kinkida on kõigil soovijatel, kuid korraldajad paluvad sellest võimalusel teada anda, et oleks kergem ruumi planeerida. Skoone bastionile pääseb Balti jaama poolt Rannamäe teed, sadamate juurest Suur Rannavärava teed pidi ning vanalinnast Suurtüki tänavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles