Meediaarvustus: Vähem juttu, palun!

Kristi Pärn-Valdoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oscari-gala otseülekanne TV 3s, 6. märtsi varahommikul

Ärge saage minust valesti aru. Ma olen väga rõõmus, et TV 3 ei pea paljuks igal aastal Oscari-gala otseülekannet näidata. Kahtlemata on see äärmiselt tänuväärne üritus. Ka kommentaatorite Lauri Kaare ja Rein Oksa filmialased teadmised on absoluutselt muljetavaldavad. Aga. Ütleme otse – saate teostus on täiesti talumatu.

Miskipärast arvan, et inimesed, kes ohverdavad ühe magamata öö selleks, et galat laivis näha, on piisavalt friigid. See tähendab, et nad teavad üht-teist filmikunsti ajaloost ning ka nominentidest. Usun, et nad oskavad ka pisut inglise keelt. Seepärast on täiesti piin ja paanika kuulata, kuidas härrased Kaare ja Oks absoluutselt igast auhinnasaajast, priiside väljakuulutajatest ja ka õhtujuhist üle üritavad rääkida ning oma teadmisi demonstreerivad.

Kätt südamele pannes – ma hindan väga Lauri Kaare teadmisi ja mind huvitab väga, mida ta arvab sellest, et Reese Witherspoon Oscari sai, nagu ka sellest, et Joaquin Phoenix kuldmehikesest ilma jäi. Aga ma ei taha seda kuulda Witherspooni või ükskõik kelle teise kõne ajal! Sooviksin kõigepealt kuulata, mida proua Witherspoon ISE asjast arvab...

See on ka põhjus, miks olen juba aastaid jälginud Oscari-gala otseülekannet Soome Nelose pealt ning varem ka Saksa kanalilt Pro 7. Nii Nelonen kui ka Pro 7 on teinud saatele sarnase formaadi. Saatejuhid ja muidu sõnasepad on end sisse seadnud stuudiosse, kus teleriekraanilt mängu jälgitakse. Kui algab otseülekanne, saabub vaikus ja rahu ning kõik, mis kommentaatoritel öelda on, öeldakse ära reklaamipauside ajal. Ühtlasi saavad vaatajad saata saatesse küsimusi, millele siis reklaamipauside ajal vastatakse, loositakse välja auhindu jne. Kõik see muudab üksiti ka saate interaktiivsemaks. Miks ometi ei võiks teha sama ka TV 3?

Praegu kasutatakse reklaamipausi selleks, et tutvustada sajandat korda filme, mida kanali eetris peagi oodata on. Aga, armsad sõbrad – eeldades, et Oscari-galat vaatavad filmifännid, kas te ei arva, et kui need inimesed seda filmi näha tahavad, leiavad nad selle ilma suurema vaevata ka ise telekavast üles? Seega võiks just pauside ajal kuulata lühikokkuvõtet kõnedest ning kommentaatorite arvamusi. Mis te arvate, TV 3? Loe ka LK 2, 21

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles