Päästjad aitasid puu otsa maandunud langevarjurit

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langevarjur.
Langevarjur. Foto: 24tundi.ee

Eile maandus Kuusiku lennuväljal esimest hüpet sooritanud algaja langevarjur puu otsa, kust ta tuli helikopteriga alla aidata.

Eesti Langevarjuklubi hüppepäeval Raplamaal Kuusikul maandus esmahüpet sooritanud langevarjuri õpilane umbes 25 m kõrguse männi otsa ja jäi sinna kinni. Õpilane viga ei saanud ja jõudis päästeameti helikopteriga maapinnale tagasi.

Hüppajaks oli 1988. aastal sündinud Tartust pärit Kadi Parts, kes peale puu otsa maandumist oma asukohast telefoniga (mobiiltelefoni kaasas kandmine on langevarjuhüppel kohustuslik) teada andis.

Eesti Langevarjuklubi turvameeskond leidis ta üles kümne minutiga. Tütarlaps saadi puu otsast alla päästeameti abiga.

«Õpilane oli läbinud koolituse ja sooritanud edukalt eksami. Varjukupli all lennates ei arvestanud ta tuulesuunda õigesti, mistõttu juhtis oma varju külgtuulde ja lendas lennuvälja alalt minema metsa kohale,» selgitas juhtnut langevarjurit koolitanud instruktor Kristiina Kasemets.

«Lennuväljal oli tuule kiirus 4-5 m/s, mis on esmahüppe sooritamiseks sobiv, kõik teised sel päeval hüpanud õpilased maandusid lennuväljale,» lisas ta.

Vaata videot juhtunust siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles