A. Le Coq alustab hiigelkompleksi ehitust

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

A. Le Coq alustab 95 miljonit krooni maksva ja poolteist hektarit katva hiiglasliku logistikakeskuse ehitust, hoone peaks valmima oktoobri lõpus. See toob kaasa Reola tehase sulgemise tulevikus.

A. Le Coq Tartu Õlletehase juhataja Tarmo Noobi kinnitusel vabastab logistikakeskus omakorda ettevõtte senised laopinnad Tähtvere tänava ääres, mis kohandatakse nüüd samuti tootmiseks.

«Tehase territoorium Tartus on täis ehitatud ja tootmise laiendamiseks on ainus võimalus kolida sealt logistikaosa Tartu linna serva,» selgitas Noop. «Kõik tooted lähevad liinilt otse autodele, mis viivad kauba logistikakeskusse.»

Logistikakeskuse krunt asub Tallinna maanteel pärast Tartu linna piiri ja vahetult enne raudteed vasakut kätt.

95 miljonit krooni läheb maksma keskuse esimese etapi ehitus, Noobi kinnitusel on enam kui kuuehektarilisel krundil ruumi ka vajadusel tulevase juurdeehitise rajamiseks.

«Tegu on väga suure objektiga.» rääkis Noop. «Selles hallis ladustatakse kaupa kolmel kõrgusel.»

Keskuse rajamise tulemusena saab A. Le Coq Noobi kinnitusel kergitada tootmismahte Tähtvere mäel: «Me tahame rohkem müüa nii Eestis kui ka väljaspool Eestit, viimastel aastatel on ka eksport väga jõudsalt kasvamas.»

Eelmisel aastal tootis A. Le Coq 17 protsenti rohkem jooke kui tunamullu ehk 113,5 miljonit liitrit. Logistikakeskuse rajamisega Tähtvere mäel vabanev ruum võimaldab Noobi hinnangul tootmist teoreetiliselt lausa kahekordistada.

Praegu toodab A. Le Coq jooke ka endaga liidetud Ösel Foodsi tehases Reolas. «Eks me kolime ka Reola tootmise mingil hetkel ilmselt Tartusse üle,» lausus Noop. «Aga seda hetke ei oska ma veel öelda – praegu ei tundu see väga otstarbekas, aga mingis perspektiivis on kogu tootmine keskendunud ühte kohta.»

Reola tootmise sulgemine on Noobi hinnangul otstarbekas, aga sellist otsust pole tema sõnul veel tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles