Juht vastu paljude ootusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliameti uueks juhiks sai vastuoksa paljude ootustele pika maksuametistaažiga Enriko Aav, kes seni on tegelenud peamiselt maksukuritegude uurimisega. Teise finalistina konkursil osalenud riigiprokurör Raivo Sepp oli sunnitud taanduma, kuigi paljude hinnangul oli ta minister Aivar Sõerdi ning tema kodupartei Rahvaliidu soosik. Aava valimine kahe kandidaadi seast on tervitatav, sest tegemist on inimesega, kes tunneb maksuametit ja on seeläbi Sepast kahtlemata peajagu üle.

Kindlasti ei lähe siiski tõrgeteta ka Aava tee peadirektorina, sest maksuamet on väga mitmekihiline organisatsioon, kellel on ka väga eripalgelised kliendid.

Aav on seni kokku puutunud peamiselt maksunduse pahupoolega. Nii tulebki talle südamele panna, et lõviosa Eesti maksumaksjatest on ausad inimesed, kes riigi poolt neile pandud kohustusi täidavad. Ning neid ei tohi vaadelda kui tõenäolisi maksupettureid.

Maksuamet on viimasel paaril aastal saanud ettevõtjatelt positiivset vastukaja, samas kui varem võeti ametit nahutada. Aava ülesandeks on senist teed jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles