Pihl: vanemahüvitise tõstmine lõhestab ühiskonda

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jüri Pihl süüdistab Reformierakonda ja kogu valitsust ühiskonna erinevate gruppide vastandamises.

Pihli sõnul on sisejulgeoleku töötajate, arstide ja õpetajate palkade kärpimine ning pensionide vähendamise soov põhjendamatu vanemahüvitise tõstmise taustal ning erinevaid ühiskonna gruppe üksteise vastu ässitav.

«See on praegusele valitsusele iseloomulik käitumine, et vastandatakse erinevaid
gruppe ning võimendatakse ühiskonnas niigi üleval olevaid pingeid. Valitsus vastandab praegu selgelt noori ja vanu, töötuks jäänuid ja töötegijaid ning erinevate ametite pidajaid - on suudetud luua hirmu õhkkond. Paistab, et valitsusest väljatõstmise hirmus on oma kõnevõime kaotanud ka IRL,» kommenteeris sotsiaaldemokraatide juht.

«Kärpida erinevate valdkondade töötajate palku, hirmutada pensionäre väiksema
sissetulekuga ja mitte eraldada lasteaedadele mõeldud 300 miljonit krooni on Reformierakonna vanemahüvitise tõusu plaani taustal põhjendamatu ja ebariigimehelik," lisas Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles