Röövlid peksid vanahärrat kahel ööl

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe kepi najal liikuv 85-aastane Gustav langes kaks korda järjest röövlite küüsi.
Kahe kepi najal liikuv 85-aastane Gustav langes kaks korda järjest röövlite küüsi. Foto: Mihkel Maripuu

Nädala jooksul kodus voodis kahel korral maskides röövlite peksu ohvriks langenud 85-aastane Gustav lohutab end sellega, et viimasel korral lahkudes lubasid röövlid mehe lõpuks rahule jätta, kirjutab Risto Berendson ajalehes Postimees.

«Enam me sind ei tülita!» Nii meenutab 85-aastane pensionär röövlite viimaseid sõnu enne, kui need tema talviste küttepuude ostmiseks kogutud 8200 krooniga uksest välja astusid ja ta vigastatud hüppeliigesega põrandale lamama jätsid.

Viimasest õudsest ööst on möödas kaks nädalat, kuid politsei pole tõenäoliselt kohaliku taustaga kurikaelu ikka veel tabanud. Teada on vaid, et mõlemad on nooremapoolsed eesti keelt kõnelevad mehed ja üks keskmisest veidi pikemat kasvu.

Esimest korda langes Harjumaal Kose vallas hajaasustusega küla serval, lähimast naabrist poole kilomeetri kaugusel üksinda elav Gustav röövlite küüsi 28. juuli öösel. Gustavi une pealt tabanud röövlid lõid teda alustuseks rusikaga pähe ja tirisid voodist põrandale. Aastatega kogutud raha - kokku 50 000 krooni - oli Gustavil peidetud voodisse padja alla, kust see rüseluse käigus ilmselt välja tuli.

Seda, et samad röövlid juba nädal hiljem tema juures tagasi on, ei osanud mees halvimaski unenäos näha. Pika raudlatiga vastu vasaku jala hüppeliigest hoobi saanud Gustav pidi sedakorda suu ees halle näorätte kandnud röövlite seltskonda taluma rohkem kui mõned minutid. Põhjalikult vanahärra asjades sorinud kurjategijad said enda valdusse 8200 krooni, mis esimese röövi ajal tema pintsaku taskust leidmata jäi.

Valla sotsiaalnõuniku sõnul pakuvad nad ontlikule vanahärrale juba mõnda aega võimalust tulla vanadekodusse, kuid koduga harjunud Gustav on keeldunud ja nii käibki teda kodustel töödel aitamas hooldustöötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles