Selgusid meenekonkursi «Tallinna kingitus» parimad tööd

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenekonkursi võitis Õnne Õunapi savivaagen.
Meenekonkursi võitis Õnne Õunapi savivaagen. Foto: Uwe Gnadenteich

Meenekonkursi «Tallinna kingitus» hindamiskomisjon tunnistas parimaks esinduskingituseks asutusele või organisatsioonile Õnne Õunapi savist vaagna «Linn» ja Georg Bogatkini teeserviisi ja kannu Tallinna logoga.


Parimaks esinduskingituseks isikule tunnistati Kärt Seppeli «Raehärrade kann», OÜ Kellameister stiilne hele kell Tallinna pildiga ja OÜ Paris-Extra väike nahast kirstuke, teatas Raepress.

Komisjon otsustas välja anda tunnustusauhinnad, millega kaasnes ka kõigi eelnimetatud parimatele 10 000 krooni suurune preemia. 5000 krooni suuruse eripreemia pälvis OÜ Kosmed originaalse idee eest, milleks on tunnuskiri Tallinna külalisele.

Hindamiskomisjoni juhtinud abilinnapea Kaia Jäppinen märkis, et kuna töid laekus konkursile väga palju ja väga erinevaid ning ka fantaasiaga ei oldud kitsi, siis oli komisjonil ääretult raske ja keeruline ülesanne selgitada just see parimatest parim.

Meenekonkursi korraldustoimkonna juhi Katrin Siska sõnul saab järgnevatel nädalatel linnavalitsuse teenindussaalis Vabaduse väljak 7 tutvuda väikese valikuga konkursil osalenud töödest. «Alates tänasest on meil väljas nii auhinnatud tööd kui ka põnevamad meistriteosed,» ütles Siska.

Meenekonkursi «Tallinna kingitus» eesmärk oli leida Tallinnale iseloomulikud meened, mida kinkida pealinna ametlikele külalistele ja koostööpartneritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles