Savisaar: riik võiks üürikorterid sundüürnike jaoks välja osta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekordse munitsipaalmaja avamine Raadiku tänaval.
Järjekordse munitsipaalmaja avamine Raadiku tänaval. Foto: Uwe Gnadenteich

Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul saab endistele sundüürnikele tehtud ülekohus heastatud alles siis, kui nad saavad neile üürile antud eluasemed erastada.


«Minult on paljud sundüürnikud küsinud, et kas nad saavad neile üürile antud elamispinna kunagi ka välja osta. Ma mõistan täielikult neid inimesi, kes jäeti omal ajal ilma õigusest kasutada «kollaseid kaarte» ja kelle suhtes see oli kindlasti omandireformi poolt tekitatud ebaõiglus,» ütles Savisaar eilsel linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Ma usun, et varem või hiljem tuleb niisugune Eesti Vabariigi valitsus, kes on nendes asjades õiglasem ja tõepoolest suudab need korterid välja osta ja anda need üle inimestele, kes seal praegu elavad. Aga see on vabariigi valitsuse, mitte Tallinna linnavalitsuse küsimus,» lausus linnapea.

Sel kuul andis linnavalitsus üürikorteri viimasele inimesele, kes oli Tallinnas eluaset vajavate inimeste järjekorras kui sundüürnik. Sellega loeti üks Tallinna elamuehitusprogramm lõppenuks ning alustati kohe teist, mille sihtgrupiks on eelkõige noored pered ja Tallinna linnale vajalikud töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles