Haridusministeerium vallandas mereakadeemia rektori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kann aastal 2007, kui ta mereakadeemia rektoriks valiti. Nüüd peab Kann ametist lahkuma.
Jüri Kann aastal 2007, kui ta mereakadeemia rektoriks valiti. Nüüd peab Kann ametist lahkuma. Foto: Liis Treimann

Eesti Mereakadeemia rektor Jüri Kann on haldussuutmatu, rikkus seetõttu mitut seadust ja kulutas lubamatult riigi raha, süüdistas haridus- ja teadusministeerium ning võttis Kannu ametist maha, kirjutab Vahur Koorits ajalehes Postimees.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase üleeile allkirjastatud käskkirjas süüdistatakse Kannu kokku üheteistkümnes erinevas eksimuses, mis enamasti on seotud segadustega rahaasjades.

Näiteks süüdistab haridus- ja teadusministeerium, et Eesti Mereakadeemia (EMA) on tellinud erinevaid projekteerimistöid kogusummas vähemalt 471 200 krooni, arvestamata käibemaksu, samas polnud EMA-le eraldatud eelarves raha sellisteks investeeringuteks ette nähtud.

Mitme muu rahalise segaduse seas süüdistatakse Kannu ka isiklike arvete esitamises EMA-le, et asutus need kinni maksaks.

«EMA rektor Jüri Kann on kasutanud EMA eelarvelisi vahendeid isiklike kulude hüvitamiseks, mis seisnes fraki ja selle juurde kuuluvate aksessuaaride soetamiskulude väljamaksmiseks arve esitamises EMA-le, samuti on EMA rektor Jüri Kann esitanud EMA-le väljamaksmiseks isiklike terviseuuringute arve,» seisab Lukase käskkirjas.

Haridusministeeriumi kantsleri Janar Holmi sõnul juhtis ministeerium korduvalt Kannu tähelepanu probleemidele ning palus need lahendada, kuid Holmi hinnangul ei tajunud Kann aga teema tõsidust, vaid näis arvavat, et ministeerium norib pisiasjade pärast.

Kann ise eile mobiiltelefonile ei vastanud. Praegu 70-aastane Kann sai ametisse 2007. aastal pärast seda, kui eelnevalt oli ebaõnnestunud kolm katset leida mereakadeemiale uus rektor.

Holm lausus, et ministeerium loodab juba selle aasta sees EMA-le uue rektori leida. Kuni avaliku konkursi korras valitud rektori ametisse nimetamiseni täidab Eesti Mereakadeemia rektori kohuseid majandusteaduste kandidaat Märt Tomson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles