Kõuts: tõde Arctic Sea kohta jääb saladuseks

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlandi ookeanil kaotsi läinud kuivlastilaev Arctic Sea
Atlandi ookeanil kaotsi läinud kuivlastilaev Arctic Sea Foto: Reuters / Scanpix

Piraatluse raportöör admiral Tarmo Kõuts leiab, et maailm ei saa kogu tõde Arctic Sea juhtumi kohta ilmselt kunagi teada.

Euroopa parlamentidevahelise julgeoleku- ja kaitseassamblee piraatlusealane raportöör, endine Eesti armeejuht, admiral Tarmo Kõuts ütles täna Kuku raadiole antud intervjuus, et praegu on kõige rohkem informatsiooni Venemaal, kes üksikuid infokilde avalikustab.


Kõuts kinnitas, et tema pole öelnud, et Arctic Sea lastiks võisid olla tiibraketid, seda infot jagasid Venemaa internetilehed, kelle hinnangul olid raketid mõeldud Iraanile, tema ainult vahendas seda infot.

Kogu loos on Kõutsi hinnangul loogikat vähe. Ta märkis, et Venemaal saab olema raske maailmale seletada, miks laev suundub praegu sihtpunkti asemel hoopis kaugemale, Venemaa sõjasadamasse Novorossiskisse. Laev ei sõida Vene lipu all, ka ei ole laeva omanik ja last Vene riigi omad.

Ka on Kõutsi sõnul segane, millal väidetavad piraadid üldse laevale tulid, sest kui laev Rootsi vetest lahkus, teatasid nad, et laeval on kõik korras.

Viimased andmed Venemaa agentuuridelt väidavad, et FSB on jõudnud järeldusele, et kaaperdajad tegid mõne laeva meeskonnaliikmega koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles