Piirivalve laev pukseeris madalikule jäänud jahi sadamasse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Lulu õnnestus Vilsandi saare lähedalt madalikult siiski päästa.
Parvlaev Lulu õnnestus Vilsandi saare lähedalt madalikult siiski päästa. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Üleeile jäi Vilsandi saare lähedal madalikule kinni mootorjaht, kuid piirivalve patrull-laeval õnnestus alus Saaremaa sadamasse pukseerida.


Üleeile kell 14.55 sai Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja raadioside kaudu teate, et Vilsandi saare lähedal on madalikule kinni jäänud Eesti lipu all sõitnud mootorjaht Lulu, teatas Janne Mets Lääne piirivalvepiirkonnast.

Lulu kapteni selgituste kohaselt oli alus tugeva tuule tõttu sõitnud madalikule ning kapten palus abi aluse lahti tõmbamiseks.

Pärast teate saamist väljus Saaremaa sadamast madalikule kinni jäänud alusele appi piirivalve patrull-laev Maru.

Lahtitõmbamise käigus sai Metsa sõnul vigastada lahtitõmmatava aluse sõukruvi ning Lulu viieliikmeline meeskond otsustas jääda ankrusse vabasse vette, et otsida abi väikelaeva pukseerimiseks Nasva sadamasse.

Kuna Nasvale pukseerimise võimalust Lulu meeskond ei leidnud, siis palusid nad veelkord piirivalve abi, et alus pukseerida lähimasse sadamasse.

Eile hommikul pukseeris patrull-laev Maru mootorjahi Lulu Saaremaa sadamasse.

«Pukseeritava aluse pardal viibinud meeskonnaliikmete tervislik seisund oli hea ning meditsiinilist abi keegi ei vajanud,» ütles Mets.

Õnnetuspaik asus paarsada meetrit Vilsandi saarest põhja suunas, 2,2 meetri sügavuses vees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles