Võidusamba infotahvel valmib septembri keskpaigas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusamba valgustus tuleb täielikult uuendada.
Vabadussõja võidusamba valgustus tuleb täielikult uuendada. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabadussõja võidusamba lisatahvel, mis selgitab kuues keeles monumendi olemust, valmib septembri keskpaigaks.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Meeli Hunt ütles BNSile, et ministeerium sõlmis ehitusettevõttega Celander Ehitus OÜ lepingu monumendi trepi põskedes olevate valgustite juhtpaneelide ümberpaigutamiseks kilbiruumi ning samuti infotahvli paigaldamiseks. Elektritööd on praeguseks juba tehtud, lisas ta.

Kokku lähevad tööd koos käibemaksuga maksma 318 440 krooni.

Infotahvel valmib Hundi sõnul septembri keskpaigaks. Tahvel on valmistatud klaasist ning see tutvustab lühidalt Vabadussõja ajalugu, samba valmimise lugu ning võidusamba autoreid. Info on eesti, soome, inglise, saksa, prantsuse ja vene keeles.

Vabadussõja võidusammas avati Tallinnas Vabaduse väljakul pidulikul tseremoonial 23. juuni esimestel minutitel.

Ehitaja andis Tallinnas Vabadussõja võidusamba maa-ala kaitseministeeriumile üle 12. juunil, monumendi enda ehitamine jõudis lõpule aprillis.

Augustis vahetati välja kaks monumendi klaaspaneeli. Lisaks punakaks tõmbunud klaaspaneelidele on samba juures probleeme olnud ka lühise tõttu streikiva valgustusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles