Noorte arstide Eestis hoidmiseks luuakse abiarsti amet

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on noored arstid Eestile vajalikud ning riik on kaalumas meditsiinitudengite soovitud abiarsti ameti loomist.

Pevkur peab väga oluliseks, et arstiüliõpilased saaksid juba õpingute ajal Eestis töötada ja kogemusi omandada. «See aitab luua otsesidemeid haiglaga ning valida tulevast töökohta,» ütles Pevkur. «Oleme tudengitega abiarsti kontseptsiooni väljatöötamise vajalikkuses ühele meelele jõudmas ja hetkel koostatakse analüüsi naaberriikide praktikatest.»

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi juhatuse liikme ning suvekooli peakorraldaja Gilber Kase sõnul võimaldaks abiarsti ametikoht kasutada arstitudengeid parema tervisesüsteemi nimel. «Abiarsti ametikoha loomine annaks reaalse võimaluse praktiseerida ning lisaks vähendaks see meie tulevaste arstide siirdumist piiri taha ning parandaks nende kvaliteeti,» tõdes ta.

Kase lisas, et abiarsti ametikohaga loodaks arstitudengitele koht Eesti meditsiinisüsteemis, millest lõikaks kasu kõik osapooled ning eeskätt noorte arstide järele janunevad maakonnahaiglad. «Sellega muudaksime Eesti tervisesüsteemi paremaks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles