ELi naisspiikrid tahavad rohkem naisi otsustamise juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa naisspiikrid Ene Ergma juhtimisel Tallinna vanalinnas.
Euroopa naisspiikrid Ene Ergma juhtimisel Tallinna vanalinnas. Foto: Toomas Huik

Tallinnas laupäeval kohtunud viie Euroopa Liidu riigi naisparlamendijuhid leidsid, et praegune kriis peab sillutama teed naiste suuremale osalemisele otsustusprotsessides.


Riigikogu esimees Ene Ergma ning Austria, Bulgaaria, Hollandi ja Ungari parlamendijuhid Barbara Prammer, Tsetska Tsacheva, Gerdi Verbeet ja Katalin Szili rõhutasid, et praeguse kriisi ajal tuleb varasemast enam tähelepanu pöörata soolisele aspektile inimeste hõivatusel tööga.

Ene Ergma tõi esile, et tööpuuduse kasv on praegu nii Eestis kui ka teistes Euroopa riikides puudutanud rohkem mehi, sest just neis majandussektorites, kus töötavad enamikus mehed, nagu ehitus, on tagasilöök olnud kõige tugevam.

Naisspiikrid rõhutasid, et senisest rohkem tuleb investeerida haridusse, sotsiaalvaldkonda, tervishoidu ja teistesse sooliselt tundlikesse valdkondadesse.

Viie riigi parlamendijuhid võtsid vastu ka ühisavalduse inimõiguste rikkumiste kohta Iraanis, väljendades sügavat muret presidendivalimiste järel toimunud suure hulga demonstrantide, sealhulgas naiste arreteerimise pärast.

Hommikul osalesid spiikrid Balti keti aastapäevaürituste avamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles